Το ζεστό νερό, απευθείας από την καρδιά της γης, χύνεται στο σώμα και στις αισθήσεις, προσφέροντας χαλάρωση, ανακούφιση και ευεξία. Το πέτρινο Βυζαντινό Λουτρό (ή χαμάμ) χτίστηκε το 950 μ.Χ. και από τότε έχει φτάσει στις μέρες μας.

Παλαιότερα ελάχιστοι εκτός Σερρών γνώριζαν την ύπαρξη του και ερχόντουσαν κυρίως στο Άγκιστρο, για τις θεραπευτικές ιδιότητες του ζεστού νερού που ενδείκνυται για θεραπεία μιας σειράς παθήσεων (αρθροπάθεια, δερματοπάθεια, ισχυαλγία, οσφυαλγία, μετατραυματικές φλεγμονές, χολολιθίαση κ.α). Δίπλα από το παραδοσιακό χαμάμ έχουν κατασκευαστεί επτά νέοι κυκλικοί εξωτερικοί λουτήρες, για μεμονωμένα άτομα ή ζευγάρια, που προσφέρουν ανάλογες συγκινήσεις. Η ατμόσφαιρα είναι πρωτόγνωρη και μυστηριακή.

Το ζεστό νερό, θερμοκρασίας (έως 40°C), απευθείας από την καρδιά της γης χύνεται στο σώμα και στις αισθήσεις, προσφέροντας χαλάρωση, ανακούφιση και ευεξία. Μια ανεπανάληπτη εμπειρία, μέσα στους πυκνούς υδρατμούς που το μόνο που διακρίνεται, στο παραδοσιακό πέτρινο χαμάμ, είναι το αμυδρό φως των κεριών.

Βγαίνοντας έχεις χαλαρώσει τόσο πολύ, που ψάχνεις ένα κρεβάτι για να κοιμηθείς. Αναμφισβήτητα, το μπάνιο στο πέτρινο χαμάμ αποτελεί μία εναλλακτική πρόταση διασκέδασης, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ή της νύχτας. Οικογένειες, ζευγάρια, αλλά και παρέες συνδυάζουν τον καφέ, την εκδρομή, το φαγητό, ακόμη και μια πιθανή νυχτερινή απόδραση στο Άγκιστρο, για ένα χαμάμ.

Το Βυζαντινό Λουτρό του Αγκίστρου είναι ανοιχτό καθημερινά όλο το 24ωρο.

Μπορείτε να κάνετε κράτηση στο τηλέφωνο : +30 2323 0 41420.