Στο πλαίσιο των καταστατικών της σκοπών, η Κοιν.Σ.Επ. Άγκιστρο Δράση ξεκίνησε τη συγκέντρωση φωτογραφικού υλικού από τη “Μάχη των Οχυρών” (6-10/4/1941) με στόχο τη δημιουργία μιας οργανωμένης συλλογής (ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΟΧΥΡΩΝ) που θα είναι προσβάσιμη σε ιστορικούς και ερευνητές, αλλά και στο ευρύ κοινό μέσω λειτουργίας -μελλοντικά- μόνιμου εκθεσιακού χώρου, πλησίον του οχυρού Ρούπελ στις Σέρρες. Παράλληλα μέρος του υλικού αυτού θα εκδοθεί είτε θα παρουσιαστεί μέσω διαδικτύου.

Πρόκειται κυρίως για φωτογραφίες από προσωπικά άλμπουμ Γερμανών αξιωματικών και στρατιωτών, που έλαβαν μέρος στην επίθεση κατά των οχυρών της Γραμμής Μεταξά κατά τον Β΄Π.Π., και έχουν καταλήξει σε παλαιοπωλεία, συλλέκτες, e-bay κ.α., και αποτελούν ιστορικά τεκμήρια για τα γεγονότα του 1941.

Ήδη στην ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΟΧΥΡΩΝ υπάρχουν καταχωρημένες 440 φωτογραφίες (Ιανουάριος 2010) και ο αριθμός αυτός αυξάνεται συνεχώς με νέο υλικό, είτε από απευθείας αγορά από την πλευρά μας (συλλέκτες, e-bay κ.α), είτε από δωρεές ή παραχωρήσεις για ψηφοποίηση (εάν έχετε κάποιο σχετικό φωτογραφικό υλικό και όχι μόνο (πχ ημερολόγιο, επιστολές, έγγραφα κ.α.) και θέλετε να αποτελέσουν μέρος του αρχείου μας, μπορείτε να μας το παραχωρήσετε, προκειμένου να το ψηφιοποιήσουμε και να σας το επιστρέψουμε. Για πληροφορίες και διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε στο info@agkistroaction.gr ή στο 6980138846).

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ την προσπάθειά μας αγοράζοντας δύο βιβλία για την “Γραμμή Μεταξά” και τη “Μάχη των Οχυρών” (6-10/4/1941), που δεν πρέπει να λείπουν από καμία βιβλιοθήκη και ΔΩΡΟ το ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ημερολόγιο τοίχου 2019, που είναι αφιερωμένο στο θρυλικό Οχυρό Ρούπελ.  Μόνο με 12 €

Συγκεκριμένα :

= “Η ΕΠΟΠΟΙΪΑ ΤΟΥ ΡΟΥΠΕΛ & ΤΑ ΟΧΥΡΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΜΕΤΑΞΑ”
Εκεί που οι αδάμαστοι Έλληνες συνέτριψαν τη γερμανική υπεροψία και ανάγκασαν την πανίσχυρη στρατιωτική μηχανή των ναζιστών να υποκλιθεί στην ελληνική γενναιότητα.
Ένα συλλογικό έργο 240 σελίδων για το χθες, το σήμερα και το αύριο του Ρούπελ και των υπολοίπων οχυρών της θρυλικής “Γραμμής Μεταξά”, με την υπογραφή της Κοιν.Σ.Επ. Άγκιστρο Δράση και σε συνεργασία με τις εκδόσεις “ΠΕΛΑΣΓΟΣ”.

Στο πρώτο μέρος, με τίτλο : «ΟΧΥΡΑ 1941. ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ‘’ΟΧΙ’’», παρουσιάζονται ανακοινώσεις ακαδημαϊκών, ιστορικών και ερευνητών για την κατασκευή της “Γραμμής Μεταξά” και τη “Μάχη των Οχυρών” (6-10/4/1941). Συγκεκριμένα :
=Θεοδόσης Τάσιος (ὁμότιμος καθηγητής ΕΜΠ, συγγρα¬φέας, ἀρθρογράφος) «Βόρειες Ὀχυρώσεις. Ἕνα μέγιστο τεχνικό ἔργο»
=Βασίλειος Νικόλτσιος (διευθυντής Ἱδρύματος Μουσείου Μακεδονικοῦ Ἀγώνα. συνταγματάρχης ἐ.ἀ, συγγραφέας) «Οἱ ἀποφάσεις γιά τήν ὀχύρωση τῆς ἑλληνο¬βουλγαρικῆς μεθορίου»
=Γεώργιος Πολύχρους (Κάτοχος Μεταπτυχιακοῦ Διπλώματος Εἰδίκευσης Νεότερης καί Σύγχρονης Ἱστορίας Α.Π.Θ.) «Μέτρα ἀσφάλειας καί πρακτικῆς ἀπόκρυψης ἔργων “Γραμμῆς Μεταξᾶ”»
=Πλάτωνας Περαρῆς (ἐρευνητής, συγγραφέας) «Ὁ ἀγώνας τῶν ὀχυρῶν καί τῶν σκυρόδετων πολυβολείων τοῦ Μπέλλες»
=Ἠλίας Κοτρίδης (ἐρευνητής, συγγραφέας, ἀντισυνταγματάρχης ἐ.ἀ.) «Ροῦπελ: «Τά ὀχυρά δέν παραδίδονται».
=Νῖκος Γκιρμπάτσης (ταγματάρχης, ἐρευνητής, συγγραφέας) «Τά ὀχυρά τοῦ Νευροκοπίου καί τῆς Ροδόπης κατά τήν γερμανική εἰσβολή»(σε συνεργασία με τις Εκδόσεις ΠΕΛΑΣΓΟΣ)

= “ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ – ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ”
Η πρώτη έκδοση που κυκλοφόρησε για τη “Μάχη των Οχυρών” το 1944, λίγο πριν την Απελευθέρωση, από την εξόριστη κυβέρνηση του Καΐρου. Η έκδοση βασίστηκε σε «μυστικό φυλλάδιο» που κυκλοφόρησε στην κατεχόμενη Ελλάδα το 1943. Η Κοιν.Σ.Επ. Άγκιστρο Δράση, προχώρησε στην ΑΚΡΙΒΗ ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ του ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟΥ (συνοδεύεται από Εισαγωγικό Σημείωμα του Ιστορικού Κωνσταντίνου Λαγού, για το «παρασκήνιο» γύρω από τη συγκεκριμένη έκδοση, που αποτελεί την πρώτη ουσιαστικά ιστορική καταγραφή για τη «Μάχη των Οχυρών»)

ΚΑΙ ΔΩΡΟ το ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ Ημερολόγιο Τοίχου για το 2019, που είναι αφιερωμένο στο Ρούπελ του Θρύλου και της Ιστορίας.

Συμπληρώστε την  ΦΟΡΜΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ και θα λάβετε τα βιβλία και το ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ μέσω του δικτύου της ACS.

Κόστος : 12 €
Έξοδα αποστολής και αντικαταβολής 7€
Σύνολο 19 € (για όλη την Ελλάδα.)
Περιλαμβάνεται ΦΠΑ
Πληροφορίες στο τηλέφωνο : 6980138846

Τα έσοδα από τις πωλήσεις διατίθενται για την αγορά φωτογραφικού υλικού

Θα πληρώσετε με αντικαταβολή.

Ευχαριστούμε !!!

#