01/12/2019 : Στο Άγκιστρο, για περπάτημα, χαμάμ και τσίπουρα (2)

Κυριακή 01/12/2019. Λόγω της μεγάλου ενδιαφέροντος επαναλαμβάνουμε τη θεματική εξόρμηση στο Άγκιστρο Σερρών, για πεζοπορία, μπάνιο στο Βυζαντινό λουτρό και … οινοποσία στο ρακοκάζανο του «Μπάρμπα Άνθιμου» για παραδοσιακό γλέντι με τοπικούς μεζέδες και μπόλικο τσίπουρο.

Το Άγκιστρο Σερρών είναι γνωστό για τα ζεστά ιαματικά νερά του, που προσφέρουν μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και ευεξίας στο πέτρινο βυζαντινό λουτρό, που θεωρείται το παλαιότερο στην Ελλάδα.

Το απομακρυσμένο αυτό χωριό για δεκαετίες ολόκληρες στο παρελθόν υπήρξε απομονωμένο, αφού λόγω “Ψυχρού Πολέμου” η περιοχή ήταν απολύτως στρατικοποιημένη. Τα εγκαταλελειμμένα στρατιωτικά παρατηρητήρια και φυλάκια, θυμίζουν εκείνη την εποχή που ανήκει πλέον στην ιστορία.

Θα περπατήσουμε σε μία χαλαρή και απόλυτα βατή διαδρομή έξω και μέσα από το χωριό, γνωρίζοντας γραφικά σημεία του, καταλήγοντας  στο βυζαντινό λουτρό όπου η μυστηριακή του ατμόσφαιρα παραμένει αναλλοίωτη στο χρόνο. Το ζεστό νερό,  χύνεται με πίεση στον κυκλικό λουτήρα, προσφέροντας ένα τέλειο υδρομασάζ Οι πυκνοί υδρατμοί, σε συνδυασμό με το αμυδρό φως που εισέρχεται από τους μικρούς φεγγίτες του θόλου, δημιουργούν ένα ονειρικό περιβάλλον, χαλάρωσης, ανακούφισης και ευεξίας, προσφέροντας μοναδικές στιγμές χαλάρωσης, ανακούφισης και ευκαιρία για ένα εφιδρωτικό, χαλαρωτικό ατμόλουτρο στο κορμί και στις αισθήσεις.

Grand finale στο παραδοσιακό αποστακτήριο του Μπάρμπα Άνθιμου, στη θέση «Μύλοι» σ’ ένα καταπράσινο περιβάλλον δίπλα σε παγωμένα τρεχούμενα νερά με πέστροφες. Εκεί στο ρακοκάζανο, που έχει πάρει ήδη … φωτιά,  θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τη διαδικασία απόσταξης στο ειδικό χάλκινο καζάνι λεπτό προς λεπτό.  Και όταν το τσίπουρο ξεκινήσει να ρέει από το καζάνι, και τα φρέσκα αρώματα του σμίξουν με τη … τσίκνα των κρεατικών που ψήνονται στα κάρβουνα, θα ξεκινήσει το γλέντι μας συνοδεία  μουσικής και χορού. Η συνέχεια γνωστή. Ζεστή ατμόσφαιρα και παρεϊστικο κλίμα που χαρακτηρίζουν  το πνεύμα των εξορμήσεων της Agklistro Action, στην «άλλη» Ελλάδα, στην άκρη της Ελλάδας.  Ακολουθήστε μας

Αναχώρηση για Θεσσαλονίκη στις 17:00

 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
= Αναχώρηση στις 07.30 π.μ από τον Πολυχώρο WE (3ης Σεπτεμβρίου στο ύψος του Παλέ Ντε Σπορ).
= Σέρρες στις 08:00 π.μ. στο Εθνικό Στάδιο Σερρών.
= Τέλος εκδρομής 17:00  και επιστροφή στον Πολυχώρο WE  έως τις 19:00 μ.μ.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ
= 25€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% (Περιλαμβάνεται πλήρες μενού)
= Για τη συμμετοχή σας στην εκδρομή θα πρέπει να συμπληρώσετε την παρακάτω ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ με όλα τα αιτούμενα στοιχεία και να καταθέσετε ταυτόχρονα προκαταβολή 10€ στον τραπεζικό λογαριασμό του Γραφείου Εναλλακτικού Τουρισμού Agkistro Action ως επιβεβαίωση. Σε διαφορετική περίπτωση η κράτηση σας ακυρώνεται. Το υπόλοιπο ποσό (15€) θα το καταβάλετε κατά την επιβίβασή σας στο λεωφορείο. Προσοχή σε περίπτωση μη συμμετοχής στην εκδρομή με δική σας ευθύνη, το ποσό της προκαταβολής δεν επιστρέφεται. Διαβάστε γιατί (Όρους & Προϋποθέσεις)
= Δηλώσεις Συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
= ΦΠΑ 24%
= Μετακινήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν από και προς Θεσσαλονίκη
= Συνοδοί (4) του Γραφείου Εναλλακτικού Τουρισμού Agkistro Action
= Επαγγελματική φωτογραφική κάλυψη
= Πλήρες μενού στο αποστακτήριο του “Μπάρμπα Άνθιμου” (δεν περιλαμβάνεται το ποτό)
= Οργάνωση και συντονισμός από την Agkistro Action
= Ατομική Ταξιδιωτική Ασφάλεια (Interamerican).

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
= Χρήση Βυζαντινού Λουτρού (4€)
= Ποτό στη διάρκεια του γεύματος

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ
Προσοχή : Κατά την τραπεζική κατάθεση, σημειώστε τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο) καθώς και την εκδρομή για την οποία έχετε κλείσει θέση συμπληρώνοντας και αποστέλλοντας την ηλεκτρονική Φόρμα Εγγραφής.

= ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
IBAN: GR36 0171 2080 0062 0814 4591 676
Δικαιούχος : Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) Άγκιστρο Δράση.

Καταθέστε ονομαστικά το χρηματικό ποσό στον Τραπεζικό Λογαριασμό ή εναλλακτικά ολοκληρώστε με ασφάλεια τη συναλλαγή μέσω PayPal (agkistroaction@gmail.com)

ΠΡΟΣΟΧΗ : Κάθε συμμετέχοντας στην εκδρομή μας ΔΗΛΩΝΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ με τη συμπλήρωση της παρακάτω Φόρμας Εγγραφής, πως φέρει την αποκλειστική ατομική του ευθύνη.

>>> Δηλώστε συμμετοχή συμπληρώνοντας την ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ. Παρακαλούμε διαβάστε προηγουμένως τους ΟΡΟΥΣ & ΤΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ( https://goo.gl/wLz4hZ ) της εκδρομής.

Για κάθε πληροφορία και διευκρίνηση επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 6980138846 ή στο agkistroaction@gmail.comΠροσφορά της ασφαλιστικής μας συμβούλου Τσέτσκα Βασίλεβα


AGKISTRO ACTION – Γραφείο Εναλλακτικού Τουρισμού & Δραστηριοτήτων στη φύση
Άγκιστρο Σερρών, 62 300 Σιδηρόκαστρο
T. 2323043033
M. 6980138846
E. info@agkistroaction.gr & agkistroaction@gmail.com
W. www.agkistroaction.gr
F. www.facebook.com/agkistroaction
I. www.instagram.com/agkistroaction
Ε.Ο.Τ – MH.T.E. 0937Ε60000143301

 


 

 

#

About Author

client-photo-1
admin

Comments

Αφήστε μια απάντηση