3/11/2019 : Στα πέτρινα γεφύρια του Κρουσοβίτη και στο Φεστιβάλ Τοπικών Προϊόντων Αχλαδοχωρίου

Περπατάμε δίπλα σε τρεχούμενα γάργαρα νερά, ανάμεσα σε αιωνόβια πλατάνια και πάνω σε πέτρινα παραδοσιακά γεφύρια που μας ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο. Γνωρίζουμε τα παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής, στο Φεστιβάλ Τοπικών Προϊόντων που πραγματοποιείται στο γραφικό Aχλαδοχώρι. Το χωριό της αλησμόνητης … Ζουμπουλίας του ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ.

 

 

:::… ΣΤΑ ΓΕΦΥΡΙΑ & ΣΤΟ ΑΧΛΑΔΟΧΩΡΙ

Με αφετηρία μας το γραφικό Καρυδοχώρι θα κατηφορίσουμε και θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας στη φημισμένη κοιλάδα του Κρουσοβίτη. Πολλοί αποκαλούν την Κοιλάδα του Κρουσοβίτη και «Τέμπη» των Σερρών και δεν έχουν άδικο. Θα περπατήσουμε παράλληλα με το ρέμα του Κρουσοβίτη, παραπόταμο του Στρυμόνα που πηγάζει βόρεια του Καρυδοχωρίου, μέσα ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον, με τρεχούμενα νερά, αιωνόβια πλατάνια και πλούσια βλάστηση. Στη  διαδρομή μας θα συναντήσουμε τρία πέτρινα τοξωτά γεφύρια. μοναδικό δείγμα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, απομεινάρια μίας άλλης εποχής που κατασκευάστηκαν επί τουρκοκρατίας από Ηπειρώτες μάστορες.

Το Αχλαδοχώρι είναι το μοναδικό χωριό στην Μακεδονία, με τα περισσότερα γεφύρια . Ο Κρουσοβίτικος ποταμός που το διασχίζει έχει πάνω του πέντε γεφύρια με πιο εντυπωσιακό αυτό του Αγίου Αρχαγγέλου με μήκος 7,50 μέτρα, πλάτος 2,50 μέτρα και ύψος 2,70. Λίγο έξω από το Αχλαδοχώρι ο Ασπροπόταμος ή Μπελίτσα έχει άλλα τέσσερα πέτρινα γεφύρια.

Το χωριό αυτό είναι και η ιδιαίτερη πατρίδα της Ζουμπουλίας Αμπατζίδου (το γένος Καραγκιόζη), της αγαπημένης ηρωίδας της δημοφιλούς σειράς του Γιώργου Καπουτζίδη (που κατάγεται από τις Σέρρες) ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ.

Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας παράλληλα με το ποτάμι, θα δούμε το μοναδικό νερόμυλο που συντηρήθηκε και είναι επισκέψιμος. Στο Αχλαδοχώρι, όπου θα καταλήξουμε, θα περιηγηθούμε στα γραφικά στενά του χωριού, που κρύβει πολλά … μυστικά όπως η καλά κρυμμένη εκκλησία των Αγίων Ταξιάρχων και χρονολογείται περίπου το 1825. Στην κορυφή του κεντρικού λόφου του χωριού, εντυπωσιάζει κυριολεκτικά ο περίφημος ιστορικός ναός του Προφήτη Ηλία, που κτίστηκε το 1870 και θεωρείται από τους μεγαλύτερους ναούς στις Σέρρες.

:::… ΣΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Μετά την περιήγηση στο Αχλαδοχώρι, θα καταλήξουμε στο γήπεδο του χωριού και στο παραδοσιακό Φεστιβάλ Τοπικών Προϊόντων, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε ποιοτικά προϊόντα πού παράγονται στην περιοχή Καρυδοχωρίου, Αχλαδοχωρίου, Καπνοφύτου και Φαιάς Πέτρας (κηπευτικά, μελισσοκομικά, οινοποιητικά, τυροκομικά, αρωματικά φυτά, μαρμελάδες, γλυκά, άλευρα κ.α).
Οι εθελοντές του Πολιτιστικού Συλλόγου, που διοργανώνουν κάθε χρόνο την εκδήλωση, θα μας προσφέρουν φασολάδα και ψωμί ψημένο σε ξυλόφουρνο.

Αφού πραγματοποιήσουμε τις αγορές μας, θα κατευθυνθούμε προς παραδοσιακή ταβέρνα του χωριού, όπου και θα δοκιμάσουμε τοπικά πιάτα και εδέσματα (8€ πλήρες μενού).

Έως την αναχώρηση για την Θεσσαλονίκη στις 17:00, μπορείτε να περπατήσετε στα στενά σοκάκια του χωριού ή δίπλα στο ρέμα που ενώνουν τις όχθες του επίσης παλαιά πέτρινα γεφύρια.

 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
= Αναχώρηση στις 07.30 π.μ από τον Πολυχώρο WE (3ης Σεπτεμβρίου στο ύψος του Παλέ Ντε Σπορ) και από Σέρρες στις 08:30 (Εθνικό Στάδιο Σερρών)
= Αναχώρηση στις 17:00 για Σέρρες και Θεσσαλονίκη.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ
= 18€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%
= Για τη συμμετοχή σας στην εκδρομή θα πρέπει να συμπληρώσετε την παρακάτω ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ με όλα τα αιτούμενα στοιχεία και να καταθέσετε ταυτόχρονα προκαταβολή 10€ στον τραπεζικό λογαριασμό του Γραφείου Εναλλακτικού Τουρισμού Agkistro Action ως επιβεβαίωση. Σε διαφορετική περίπτωση η κράτηση σας ακυρώνεται. Το υπόλοιπο ποσό (8€) θα το καταβάλετε κατά την επιβίβασή σας στο λεωφορείο. Προσοχή σε περίπτωση μη συμμετοχής στην εκδρομή με δική σας ευθύνη, το ποσό της προκαταβολής δεν επιστρέφεται. Διαβάστε γιατί (Όρους & Προϋποθέσεις)
= Δηλώσεις Συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
= ΦΠΑ 24%
= Μετακινήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν από και προς Θεσσαλονίκη
= Συνοδοί (4) του Γραφείου Εναλλακτικού Τουρισμού Agkistro Action
= Επαγγελματική φωτογραφική κάλυψη
= Οργάνωση και συντονισμός από την Agkistro Action

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
= Γεύμα σε ταβέρνα της περιοχής. Κόστος 8€ με πλήρες μενού (δεν περιλαμβάνεται αναψυκτικό ή ποτό)

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ
Προσοχή : Κατά την τραπεζική κατάθεση, σημειώστε τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο) καθώς και την εκδρομή για την οποία έχετε κλείσει θέση συμπληρώνοντας και αποστέλλοντας την ηλεκτρονική Φόρμα Εγγραφής.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
IBAN: GR36 0171 2080 0062 0814 4591 676

Δικαιούχος : Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) Άγκιστρο Δράση.

Καταθέστε ονομαστικά το χρηματικό ποσό στον Τραπεζικό Λογαριασμό ή εναλλακτικά ολοκληρώστε με ασφάλεια τη συναλλαγή μέσω PayPal (agkistroaction@gmail.com)

ΠΡΟΣΟΧΗ : Κάθε συμμετέχοντας στην εκδρομή μας ΔΗΛΩΝΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ με τη συμπλήρωση της παρακάτω Φόρμας Εγγραφής, πως φέρει την αποκλειστική ατομική του ευθύνη.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ πριν συμπληρώσετε την ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ που ακολουθεί, διαβάστε τους ΟΡΟΥΣ & ΤΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ( https://goo.gl/wLz4hZ ) της εκδρομής μας.

Σας ευχαριστούμε.

Για κάθε πληροφορία και διευκρίνηση επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 6980138846 ή στο agkistroaction@gmail.com

AGKISTRO ACTION – Γραφείο Εναλλακτικού Τουρισμού & Δραστηριοτήτων στη φύση
Άγκιστρο Σερρών, 62 300 Σιδηρόκαστρο
T. 2323043033
M. 6980138846
E. info@agkistroaction.gr & agkistroaction@gmail.com
W. www.agkistroaction.gr
F. www.facebook.com/agkistroaction
I. www.instagram.com/agkistroaction
Ε.Ο.Τ – MH.T.E. 0937Ε60000143301

 


#

About Author

client-photo-1
admin

Comments

Αφήστε μια απάντηση