12/5/2019 : Στο Ρούπελ για την Αναβίωση

Κυριακή 12/5/2019 Ημερήσια εκδρομή Metaxas Line Tour στο θρυλικό οχυρό Ρούπελ στις Σέρρες ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για να παρακολουθήσουμε την αναβίωση της “Μάχης των Οχυρών” κατά τον Β΄ Π.Π. (6-10/1941). Τότε που οι υπερασπιστές του απόρθητου Ρούπελ,  κέρδισαν τον θαυμασμό των Συμμάχων και την αναγνώριση του εχθρού. Η απάντηση του διοικητή Δουράτσου «Τα οχυρά δεν παραδίδονται, αλλά καταλαμβάνονται», έγραψε και έμεινε στην ιστορία.

Στο πλαίσιο του κορυφαίου Φεστιβάλ Ιστορικής Αναπαράστασης Β’ Π.Π. (historical reenactment) “ΡΟΥΠΕΛ 1941. Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ” (10-12/5/2019) θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12/5/2019 στις 11:30 π.μ η αναβίωση της “Μάχης των Οχυρών” (6-10/4/1941) στους χώρους του θρυλικού οχυρού Ρούπελ στις Σέρρες.

Ομάδες αναβιωτών -από την Ελλάδα και το εξωτερικό- με στολές και οπλισμό του Β’ Π.Π, μαζί με εντυπωσιακά εφέ πυρών, εκρήξεων και αεροπορικών προσομοιώσεων, θα αναπαραστήσουν τη λυσσαλέα προσπάθεια των Γερμανών να καταλάβουν το απόρθητο οχυρό, με αποκορύφωμα την απόδοση τιμών από τους εισβολείς, μετά το τέλος του αγώνα. Πρωτόγνωρο περιστατικό στη διάρκεια του Β΄Π.Π. Φέτος στο δρώμενο λαμβάνουν μέρος αναβιωτικές ομάδες από Ελλάδα, Βουλγαρία, Κροατία και Ρουμανία.

Στόχος της εκδήλωσης, δεν είναι μόνο είναι η διατήρηση της ιστορικής μνήμης και η προώθηση του ιστορικού τουρισμού (ή τουρισμού μνήμης) στην Βόρεια Ελλάδα, αλλά και η ανάδειξη της αναγκαιότητας της ειρηνικής συνύπαρξης λαών και κρατών, ώστε να μην επαναληφθούν στο μέλλον τραγωδίες όπως ο Β΄ Π.Π.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο δήμος Σιντικής, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (μέσω της Π.Ε. Σερρών), το σωματείο “ΣΤΕΝΩΠΟΣ – Οχυρώσεις Μπέλλες – Αγκίστρου” και η Κοιν.Σ.Επ. Άγκιστρο Δράση, ενώ τελεί υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Παράλληλα στη διάρκεια του τριημέρου, θα λάβουν μέρος παράλληλες εκδηλώσεις (εκθέσεις φωτογραφίας, βιβλίου, μοντελισμού, διαλέξεις, φόρουμ κ.α.) τόσο στο χώρο του Οχυρού Ρούπελ, αλλά και στο Σιδηρόκαστρο έδρα του δήμου Σιντικής.

Το λεωφορείο θα μας οδηγήσει απευθείας στο χώρο της εκδήλωσης, όπου μέχρι την έναρξη (11:30) θα μπορέσουμε να περιηγηθούμε στις υπόγειες στοές ,  όπου θα λειτουργούν διάφορες εκθέσεις, καθώς και στην επιφάνεια του συγκροτήματος, στο Στρατιωτικό Μουσείο, στο λόφο με το ηρώο κ.α.

(Λεπτομέρειες των παράλληλων δράσεων που θα πραγματοποιηθούν στο οχυρό Ρούπελ στη διάρκεια της εκδήλωσης, θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα. Πληροφορίες για την εκδήλωση : www.roupel1941.gr)

 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
= Αναχώρηση στις 07.30 π.μ από τον Πολυχώρο WE (3ης Σεπτεμβρίου στο ύψος του Παλέ Ντε Σπορ).
= Επιστροφή στον Πολυχώρο WE στις 19:30 μ.μ.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ
= 15€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%
= Για τη συμμετοχή σας στην εκδρομή θα πρέπει να συμπληρώσετε την παρούσα ηλεκτρονική ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ με όλα τα αιτούμενα στοιχεία και να καταθέσετε εντός πέντε ημερών το ποσό συμμετοχής (15€ ανά άτομο) στον τραπεζικό λογαριασμό του Γραφείου Εναλλακτικού Τουρισμού Agkistro Action ως επιβεβαίωση. Σε διαφορετική περίπτωση η κράτηση σας ακυρώνεται
= Δηλώσεις Συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
= ΦΠΑ 24%
= Μετακινήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν από και προς Θεσσαλονίκη
= Συνοδοί (4) του Γραφείου Εναλλακτικού Τουρισμού Agkistro Action
= Επαγγελματική φωτογραφική κάλυψη
= Περιήγηση
= Οργάνωση και συντονισμός από την Agkistro Action

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
= Γεύμα

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ
Προσοχή : Κατά την τραπεζική κατάθεση, σημειώστε τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο) καθώς και την εκδρομή για την οποία έχετε κλείσει θέση συμπληρώνοντας και αποστέλλοντας την ηλεκτρονική Φόρμα Εγγραφής.

= ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
IBAN: GR36 0171 2080 0062 0814 4591 676

Δικαιούχος : Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) Άγκιστρο Δράση.

Καταθέστε ονομαστικά το χρηματικό ποσό στον Τραπεζικό Λογαριασμό ή εναλλακτικά ολοκληρώστε με ασφάλεια τη συναλλαγή μέσω PayPal (agkistroaction@gmail.com)

ΠΡΟΣΟΧΗ : Κάθε συμμετέχοντας στην εκδρομή μας ΔΗΛΩΝΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ με τη συμπλήρωση της παρακάτω Φόρμας Εγγραφής, πως φέρει την αποκλειστική ατομική του ευθύνη.

>>> Δηλώστε συμμετοχή εδώ : ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ πριν συμπληρώσετε την  ηλεκτρονική ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ διαβάστε τους ΟΡΟΥΣ & ΤΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ( https://goo.gl/wLz4hZ ) της εκδρομής.
Σας ευχαριστούμε.

Για κάθε πληροφορία και διευκρίνηση επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 6980138846 ή στο agkistroaction@gmail.com

———-
AGKISTRO ACTION – Γραφείο Εναλλακτικού Τουρισμού & Δραστηριοτήτων στη φύση
Άγκιστρο Σερρών, 62 300 Σιδηρόκαστρο
T. 2323043033
M. 6980138846
E. info@agkistroaction.gr & agkistroaction@gmail.com
W. www.agkistroaction.gr
F. www.facebook.com/agkistroaction
I. www.instagram.com/agkistroaction
Ε.Ο.Τ – MH.T.E. 0937Ε60000143301

 


#

About Author

client-photo-1
admin

Comments

Αφήστε μια απάντηση