13/4/2019 : Ανεξάντλητος Κρουσοβίτης

ΣΑΒΒΑΤΟ 13/4/2019.  Ακολουθήστε μας στην Κοιλάδα του Κρουσοβίτη, σε μια μοναδική διαδρομή στην πλούσια φύση.σε βραχοσκάλιστα μονοπάτια, δίπλα σε αιωνόβια πλατάνια, τρεχούμενα νερά και εντυπωσιακούς καταρράκτες. Εξερευνήστε μαζί μας μισοσκότεινα σπήλαια και αρχαία ιερά. Δοκιμάστε τις ικανότητές μας στην καταρρίχηση (rappel) και στην τοξοβολία, με grand finale ένα ένα μοναδικό πικ νικ αλά Agkistro Action.

Πολλοί αποκαλούν την Κοιλάδα του Κρουσοβίτη Β.Α. του Σιδηροκάστρου και «Τέμπη» των Σερρών και δεν έχουν άδικο. Θα περπατήσουμε παράλληλα με το ρέμα του Κρουσοβίτη, παραπόταμο του Στρυμόνα που πηγάζει βόρεια του Αχλαδοχωρίου, μέσα ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον, με τρεχούμενα νερά, αιωνόβια πλατάνια και πλούσια βλάστηση, ανάμεσα σε μεγάλους σχηματισμούς βράχων που εντυπωσιάζουν και αποτελούν πρόκληση για τους λάτρεις των extreme sport.

Στην αρχή της διαδρομής μας περπατάμε σε βραχοσκάλιστο -κυριολεκτικά- μονοπάτι, στη σκιά του επιβλητικού Μαύρου Βράχου που «κρύβει» πολλά μυστικά. Περπατώντας θα περάσουμε μπροστά από φυσικούς και τεχνητούς καταρράκτες. Ο πρώτος που θα συναντήσουμε είναι αυτός του πρώτου σπηλαίου Ζεστών Νερών. Πέφτει από ύψος 15 μέτρων, καλύπτοντας την έξοδο ενός σπηλαίου από την οποία εξέρχεται έπειτα από μία υπόγεια διαδρομή 130 μ. ο Κρουσοβίτης. Θαυμάσιας φυσικής ομορφιά που εντυπωσιάζει.

Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας παράλληλα με το ποτάμι, θα δούμε λαξευμένο στο γρανιτένιο βράχο, ένα από τα σημαντικότερα υπαίθρια ιερά βράχων των ρωμαϊκών χρόνων, αφιερωμένο στον θεό Απόλλωνα, στις Νύμφες και στον θεό Πάνα, που έφερε στο φως το 2007 η αρχαιολογική σκαπάνη της Κατερίνας Περιστέρη. Ακόμη διακρίνεται στον βράχο, η λαξευμένη σκάλα τριών μέτρων που οδηγούσε στην κεντρική κόγχη του αρχαίου ιερού που ήταν σε λατρευτική χρήση για δύο περίπου αιώνες (2ος-4ος αι. μ.Χ.).

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από την προηγούμενη εκδρομή μας στον Κρουσοβίτη

Στη συνέχεια θα κατηφορίσουμε προς την τοποθεσία «Ζεστά Νερά» με τους δύο τεχνητούς καταρράκτες. Πρόκειται για φράγματα – αναβαθμούς –τεχνητά έργα αντιπλημυρικής προστασίας, που έχουν πλέον ενταχθεί στο φυσικό περιβάλλον. Δεξιά ξεχωρίζει ένα μεγάλο άνοιγμα στον βράχο κάτω από το οποίο υπάρχουν δύο σπηλιές. Στην αρχή το άνοιγμα είναι μικρότερο από το ύψος ενός ανθρώπου αλλά στην συνέχει αυξάνεται το ύψος της σπηλιάς. Στο εσωτερικό της μιας σπηλιάς υπάρχει προϊστορικό τείχος που φανερώνει ότι ήταν κατοικήσιμη. Η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως πολλά ευρήματα από την προϊστορική κυρίως περίοδο.

Μετά τα Ζεστά Νερά περνάμε το ποτάμι και κατευθυνόμαστε βόρεια και βγαίνουμε στο δρόμο που ενώνει το Σιδηρόκαστρο με το Αχλαδοχώρι. Ακριβώς απέναντι βρίσκεται ένας πέτρινος σχηματισμός, που οι ντόπιοι αποκαλούν «Πλάκα του Αυστραλού» και τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχτεί σε εκπαιδευτικό αναρριχητικό πεδίο χαμηλού επιπέδου δυσκολίας. Με τον κατάλληλο εξοπλισμό και με πλήρη ασφάλεια, θα καταρριχηθούμε (rappel) κάνοντας την αδρεναλίνη μας να χτυπήσει … κόκκινο. Η δράση είναι απόλυτα ασφαλής και παρέχεται σε συνεργασία με τους υπεύθυνους της Xtrain Doirani.  Παράλληλα θα έχουμε τη ευκαιρία να δοκιμάσουμε τις ικανότητες μας στην τοξοβολία.

Στον ίδιο χώρο η ομάδα της Agkistro Action θα στήσει για όλους ένα μοναδικό πικ νικ στη φύση, στο γνωστό παρεϊστικο κλίμα και -μεταξύ άλλων- με εδέσματα που θα ικανοποιήσουν κάθε γευστική απαίτηση (8€/άτομο).

 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
= Αναχώρηση στις 07.30 π.μ από τον Πολυχώρο WE (3ης Σεπτεμβρίου στο ύψος του Παλέ Ντε Σπορ).
= Τέλος εκδρομής 17:30  και επιστροφή στον Πολυχώρο WE  έως τις 19:00 μ.μ.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ
= 19€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%
= Για τη συμμετοχή σας στην εκδρομή θα πρέπει να συμπληρώσετε την παρούσα ηλεκτρονική ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ με όλα τα αιτούμενα στοιχεία και να καταθέσετε ταυτόχρονα προκαταβολή 10€ στον τραπεζικό λογαριασμό του Γραφείου Εναλλακτικού Τουρισμού Agkistro Action ως επιβεβαίωση. Σε διαφορετική περίπτωση η κράτηση σας ακυρώνεται. Το υπόλοιπο ποσό (8€) θα το καταβάλετε κατά την επιβίβασή σας στο λεωφορείο. Προσοχή σε περίπτωση μη συμμετοχής στην εκδρομή με δική σας ευθύνη, το ποσό της προκαταβολής δεν επιστρέφεται. Διαβάστε γιατί (Όρους & Προϋποθέσεις)
= Δηλώσεις Συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
= ΦΠΑ 24%
= Μετακινήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν από και προς Θεσσαλονίκη
= Συνοδοί (4) του Γραφείου Εναλλακτικού Τουρισμού Agkistro Action
= Επαγγελματική φωτογραφική κάλυψη
= Περιήγηση
= Δράσεις στη φύση (Rappel, τοξοβολία με την υπογραφή της Xtrain Doirani)
= Οργάνωση και συντονισμός από την Agkistro Action
= Ατομική Ταξιδιωτική Ασφάλεια (Interamerican).

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
= Γεύμα Πικ Νικ (8€ )

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ
Προσοχή : Κατά την τραπεζική κατάθεση, σημειώστε τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο) καθώς και την εκδρομή για την οποία έχετε κλείσει θέση συμπληρώνοντας και αποστέλλοντας την ηλεκτρονική Φόρμα Εγγραφής.

= ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
IBAN: GR36 0171 2080 0062 0814 4591 676
Δικαιούχος : Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) Άγκιστρο Δράση.

Καταθέστε ονομαστικά το χρηματικό ποσό στον Τραπεζικό Λογαριασμό ή εναλλακτικά ολοκληρώστε με ασφάλεια τη συναλλαγή μέσω PayPal (agkistroaction@gmail.com)

ΠΡΟΣΟΧΗ : Κάθε συμμετέχοντας στην εκδρομή μας ΔΗΛΩΝΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ με τη συμπλήρωση της παρακάτω Φόρμας Εγγραφής, πως φέρει την αποκλειστική ατομική του ευθύνη.

>>> Δηλώστε συμμετοχή εδώ : ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ πριν συμπληρώσετε την  ηλεκτρονική ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ διαβάστε τους ΟΡΟΥΣ & ΤΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ( https://goo.gl/wLz4hZ ) της εκδρομής.
Σας ευχαριστούμε.

Για κάθε πληροφορία και διευκρίνηση επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 6980138846 ή στο agkistroaction@gmail.comΠροσφορά της ασφαλιστικής μας συμβούλου Τσέτσκα Βασίλεβα


AGKISTRO ACTION – Γραφείο Εναλλακτικού Τουρισμού & Δραστηριοτήτων στη φύση
Άγκιστρο Σερρών, 62 300 Σιδηρόκαστρο
T. 2323043033
M. 6980138846
E. info@agkistroaction.gr & agkistroaction@gmail.com
W. www.agkistroaction.gr
F. www.facebook.com/agkistroaction
I. www.instagram.com/agkistroaction
Ε.Ο.Τ – MH.T.E. 0937Ε60000143301

 


 

 

#

About Author

client-photo-1
admin

Comments

Αφήστε μια απάντηση