Μetaxas Line Tour

Ζήστε μια συγκινητική και συναρπαστική εμπειρία. Ακολουθήστε μας στα πεδία μαχών του θρυλικού Ρούπελ και στα υπόγεια οχυρά της “Γραμμής Μεταξά”, στο Μπέλλες και στο ‘ΑγκιστροΟι περιηγήσεις είναι απόλυτα ασφαλείς.


Περπατήστε δίπλα σε συρματοπλέγματα, τάφρους και αντιαρματικά εμπόδια και κατεβείτε στις δαιδαλώδες στοές των οχυρών που το 1941 αντιστάθηκαν τους Γερμανούς εισβολείς, αναγκάζοντάς τους να τα παρακάμψουν.

Η Agkistro Action είναι το πρώτο Γραφείο Εναλλακτικού Τουρισμού στην Ελλάδα που πραγματοποιεί οργανωμένες περιηγήσεις σε πεδία μαχών της Μάχης των Οχυρών (6-10/4/1941) και σε οχυρά της Γραμμής Μεταξά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, συνδυάζοντας τη γνώση με την αναψυχή και τη χαλάρωση.

Οι νεκροί του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου άφησαν πίσω τους μια κληρονομιά. Τη μνήμη… Δεν είναι μόνο το όνομά τους στη μαρμάρινη πλάκα κάποιου μνημείου και μια ξεθωριασμένη φωτογραφία. Είναι και οι ιστορίες τους, που δεν πρέπει να ξεχαστούν για να μην ξαναζήσει η ανθρωπότητα τη φρίκη του πολέμου.

Η ομάδα της Agkistro Action (ερευνητές, ιστορικοί κ.ά.) θα σας βοηθήσει να αποκρυπτογραφήσετε γνωστές και άγνωστες λεπτομέρειες όχι μόνο για τη Μάχη των Οχυρών και την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου που ακολούθησε, αλλά και για το μεγάλο τεχνικό έργο της οχύρωσης των βόρειων συνόρων (1936-1940) αλλά και για νεότερα αμυντικά έργα, που πλέον έχουν παροπλιστεί.

Ακολουθήστε μας σε τόπους που η Ιστορία εξακολουθεί να συγκινεί !!!

Οχυρό Καρατάς – Βιωματικό & Μονοπάτι Μεταξά (Ομαδικό)
Οχυρό Καρατας – Βιωματικό (6-12 άτομα)
Οχυρά Μπέλλες ή Αγκίστρου (κατόπιν συνεννόησης)

ΠΡΟΣΟΧΗ

  • Μην εισέρχεστε σε υπόγειες στοές οχυρών εάν δεν είστε έμπειρος/η και δεν έχετε λάβει όλα τα μέτρα ασφαλείας που απαιτούνται. Η Agkistro Action είναι στη διάθεσή σας να σας προτείνει πρόγραμμα περιηγήσεων και ενημερώσεων. Ρωτήστε μας
  • Εάν είστε κλειστοφοβικός/ή ή αντιμετωπίζεται προβλήματα υγείας, μην εισέρχεστε στις υπόγειες στοές των οχυρών
  • Τα οχυρά αποτελούν μνημεία της Νεότερης Ιστορίας μας. Μην τα καταστρέφετε και μην αφαιρείτε τίποτε από το εσωτερικό τους.  Οι παραβάτες διώκονται
  • Αποφεύγετε να εισέρχεστε σε παλαιά ναρκοπέδια που εξακολουθούν να χαρακτηρίζονται «ύποπτοι χώροι». Είναι συνήθως περιφραγμένοι και έχουν κόκκινες τριγωνικές πινακίδες με την ένδειξη «ΝΑΡΚΑΙ»
  • Σεβαστείτε το περιβάλλον και απολαύστε το μοναδικό φυσικό τοπίο του Μπέλλες και του Αγκίστρου

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Όλος ο αναγκαίος εξοπλισμός (φακοί, κράνη κ.α)
  • Ενημέρωση από ιστορικό ερευνητή
  • Έμπειρος συνοδός
  • Ρόφημα

 

[:

#

About Author

client-photo-1
admin

Comments

Στέφανος
21/12/2018
Εξαιρετική προσπάθεια εναλλακτικού -ιστορικού - περιπατητικού τουρισμού πού πρέπει νά γίνει καί συνήθεια από όλους τούς Ελληνες. Υποστηρίζω θερμά τήν πρωτοβουλία σας.

Αφήστε μια απάντηση