24/3/2019 : Βέροια & Ανθισμένες Ροδακινιές

Κυριακή 24/3/2019 ξεκινάμε από το Φράγμα του Αλιάκμονα, έξω από τη Βέροια, και ακολουθώντας αγροτικούς και επαρχιακούς δρόμους διασχίζουμε τον εύφορο κάμπο της Ημαθίας ανάμεσα σε χιλιάδες ανθισμένες ροδακινιές, που δημιουργούν ένα μοναδικό πίνακα ζωγραφικής, και καταλήγουμε στην πόλη της Βέροιας.

Κάθε Μάρτιο συμβαίνει ένα φαινόμενο μοναδικό στην ελληνική ύπαιθρο. Ο εύφορος κάμπος της Ημαθίας μεταμορφώνεται σε μια απέραντη ροζ θάλασσα, από τις χιλιάδες ανθισμένες ροδακινιές! Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ηρόδοτος αναφέρει πως σε αυτά τα μέρη βρίσκονταν οι περίφημοι “Κήποι του Μίδα”. Στις παραδόσεις της Ανατολής, η ροδακινιά θεωρείται “το Δέντρο της Ζωής του Επίγειου Παραδείσου” που παρέχει στους ανθρώπους ζωή και χαρά.

Η εκδρομή – πεζοπορία πραγματοποιείται επ’ ευκαιρίας του event “Ανθισμένες Ροδακινιές” που πραγματοποιεί για 3η συνεχή χρονιά ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας με το οποίο αναδεικνύει το υπέροχο ελληνικό τοπίο μέσα από διάφορες δράσεις (βόλτες με ποδήλατα, διαγωνισμό φωτογραφίας κ.α), που προσελκύουν εκατοντάδες επισκέπτες από την Βόρεια Ελλάδα και όχι μόνο.

Το λεωφορείο από Θεσσαλονίκη θα μας αφήσει στο Φράγμα του Αλιάκμονα (στάση για καφέ και WC), απ΄ όπου και θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας στον κάμπο της Ημαθίας, με φόντο τις ανθισμένες ροδακινιές, ακολουθώντας πορεία 6 χλμ, στο αγροτικό και επαρχιακό δίκτυο της περιοχής. Η διαδρομή μας είναι βατή και εύκολη, με μικρές υψομετρικές διαφορές (ΒΔ1) και θα καταλήξει στην πόλη της Βέροιας.

:::… ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΑΣ

Φτάνοντας στην Βέροια θα περιηγηθούμε στην παραδοσιακή γειτονιά της Μπαρμπούτας, που αποτελεί σήμα κατατεθέν της παλαιάς πόλης. Περπατώντας στα στενά της, ο χρόνος γυρίζει στο παρελθόν στην εποχή που η γειτονιά αποτελούσε επίκεντρο της πολυάριθμης εβραϊκής κοινότητας η οποία δυστυχώς αποδεκατίστηκε στη δίνη του Β΄Π.Π.

Κτισμένη σε σχήμα τριγωνικό, η συνοικία αποτελεί μοναδικό δείγμα στον ευρωπαϊκό χώρο. Η πλακόστρωτη οδός Ολγάνου, με τα παλιά σπίτια να ορθώνονται αριστερά και δεξιά δημιουργώντας ένα αμυντικό τείχος, αποτελεί το κέντρο της συνοικίας. Στην άκρη του δρόμου στέκεται η Εβραϊκή Συναγωγή.

Μετά την αποκατάσταση του κτιρίου, αναδείχθηκε η μοναδική αρχιτεκτονική του, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το εκπληκτικό εσωτερικό της. Διασχίζοντας τα στενά, θα δούμε εξαιρετικά αρχοντικά -αξιόλογα δείγματα της αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα- που τα περισσότερα έχουν αποκατασταθεί και στεγάζουν δημόσιες υπηρεσίες και όχι μόνο.

Θα καταλήξουμε στο Δημαρχείο της πόλης για την έκθεση φωτογραφίας με θέμα : “Ανθισμένες Ροδακινιές”.

Ακολουθεί ελεύθερο πρόγραμμα για γεύμα, καφέ ή βόλτα στο κέντρο της Βέροιας και  αναχώρηση για Θεσσαλονίκη στις 18:00 το απόγευμα.

 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
= Αναχώρηση στις 07.30 π.μ από τον Πολυχώρο WE (3ης Σεπτεμβρίου στο ύψος του Παλέ Ντε Σπορ).
= Επιστροφή στον Πολυχώρο WE στις 19:00 μ.μ.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ
= 15€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%
= Για τη συμμετοχή σας στην εκδρομή θα πρέπει να συμπληρώσετε την παρούσα ηλεκτρονική ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ με όλα τα αιτούμενα στοιχεία και να καταθέσετε ταυτόχρονα προκαταβολή 10€ στον τραπεζικό λογαριασμό του Γραφείου Εναλλακτικού Τουρισμού Agkistro Action ως επιβεβαίωση. Σε διαφορετική περίπτωση η κράτηση σας ακυρώνεται. Το υπόλοιπο ποσό (5€) θα το καταβάλετε κατά την επιβίβασή σας στο λεωφορείο. Προσοχή σε περίπτωση μη συμμετοχής στην εκδρομή με δική σας ευθύνη, το ποσό της προκαταβολής δεν επιστρέφεται. Διαβάστε γιατί (Όρους & Προϋποθέσεις)
= Δηλώσεις Συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
= ΦΠΑ 24%
= Μετακινήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν από και προς Θεσσαλονίκη
= Συνοδοί (4) του Γραφείου Εναλλακτικού Τουρισμού Agkistro Action
= Επαγγελματική φωτογραφική κάλυψη
= Περιήγηση
= Οργάνωση και συντονισμός από την Agkistro Action

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
= Γεύμα, είσοδος σε επισκέψιμα μνημεία κλπ

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ
Προσοχή : Κατά την τραπεζική κατάθεση, σημειώστε τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο) καθώς και την εκδρομή για την οποία έχετε κλείσει θέση συμπληρώνοντας και αποστέλλοντας την ηλεκτρονική Φόρμα Εγγραφής.

= ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
IBAN: GR36 0171 2080 0062 0814 4591 676

Δικαιούχος : Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) Άγκιστρο Δράση.

Καταθέστε ονομαστικά το χρηματικό ποσό στον Τραπεζικό Λογαριασμό ή εναλλακτικά ολοκληρώστε με ασφάλεια τη συναλλαγή μέσω PayPal (agkistroaction@gmail.com)

ΠΡΟΣΟΧΗ : Κάθε συμμετέχοντας στην εκδρομή μας ΔΗΛΩΝΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ με τη συμπλήρωση της παρακάτω Φόρμας Εγγραφής, πως φέρει την αποκλειστική ατομική του ευθύνη.

>>> Δηλώστε συμμετοχή εδώ : ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ πριν συμπληρώσετε την  ηλεκτρονική ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ διαβάστε τους ΟΡΟΥΣ & ΤΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ( https://goo.gl/wLz4hZ ) της εκδρομής.
Σας ευχαριστούμε.

Για κάθε πληροφορία και διευκρίνηση επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 6980138846 ή στο agkistroaction@gmail.com

———-
AGKISTRO ACTION – Γραφείο Εναλλακτικού Τουρισμού & Δραστηριοτήτων στη φύση
Άγκιστρο Σερρών, 62 300 Σιδηρόκαστρο
T. 2323043033
M. 6980138846
E. info@agkistroaction.gr & agkistroaction@gmail.com
W. www.agkistroaction.gr
F. www.facebook.com/agkistroaction
I. www.instagram.com/agkistroaction
Ε.Ο.Τ – MH.T.E. 0937Ε60000143301

 


#

About Author

client-photo-1
admin

Comments

Αφήστε μια απάντηση